PROGRAM KENALI POTENSI MELALUI JUZUK DIRI

RAHSIA KENALI POTENSI DIRI BERDASARKAN JUZUK AL-QURAN MELALUI KAEDAH JUZUK DIRI

Kreativiti Allah dalam pembahagian Al-Quran menjadi 30 Juz bukanlah suatu hal tanpa tujuan; tidak mungkin Allah Swt melakukan sesuatu yang sia-sia dan tanpa makna. Pada susunan dan pembahagian 30 Juz Al-Qur’an, kita akan menemukan mukjizat ilmu pengetahuan sekaligus supernatural, di mana kita dapat mengenali potensi diri, bakat dan karakter baik-buruk pada diri kita berdasarkan Al-Qur’an.
Setiap Manusia yang ada di muka bumi ini, baik yang masih di dalam kandungan ( ditiupkan rohnya ketika umur 3 Bulan ) mahupun yang telah lahir ke dunia ini, SETIAP INDIVIDU TELAH MEMILIKI JUZUK DIRI. Melalui wadah ini, kami akan membantu anda untuk membuka juz diri masing-masing bagi mengenal pasti potensi diri, dengan syarat; ANDA WAJIB membaca juz anda di AL QURAN. Al Quran yang di pakai adalah Mushaf Uthmani atau Resam Uthmani.

 
APA ITU JUZUK DIRI?
Juz Diri adalah media untuk mengenali potensi diri dan berfungsi sebagai Operating System Otak manusia, sehingga pembacaan Juz Diri akan berpengaruh pada perbaikan dan peningkatan kualiti otak manusia

 
PROSES PENATAAN (PEMBACAAN)
Bacaan Juzuk ini, Anda akan merasakan seperti dilahir kembali (Reborn) ketika juz anda telah dibuka dan DIBACA (penataan) langsung oleh anda. Anda akan merasakan perkara yang luar biasa ( perasaan senang, sedih, menangis dan lain-lain) ketika membaca JUZUK DIRI anda. Segala potensi diri anda akan lebih tergali, segala kekurangan anda akan dapat diperbaiki dengan lebih baik, dan jika ada penyakit yang bersarang di tubuh anda, insyaALLAH dengan membaca JUZUK DIRI anda, akan diangkat semuanya oleh ALLAH SWT.
Dengan mengamalkan Juzuk Diri masing-masing yang mana akan menjadi satu Blue Print manusia yang akan mengaktifkan berbagai potensi diri dan dalam masa yang sama kita sedang enyahaktifkan berbagai potensi negatif yang kita miliki.
Juzuk Diri merupakan seperti satu software ‘Anti Virus’. Jika komputer anda terserang virus maka tindakan pertama anda adalah mengaktifkan software anti virus bagi menghapuskan virus tersebut. Ini bermakna bila anda membaca Juzuk Diri anda setiap hari atau paling tidak seminggu sekali, bererti anda telah menghidupkan anti virus bagi mengesan menyeluruh potensi penyakit atau segala sesuatu yang akan membahayakan diri anda.
Pada waktu scanning ke atas virus-virus yang mungkin ada dalam diri anda maka secara otomatik akan terjadi proses pemusnahan (deleting) atas virus-virus tersebut.
Ramai orang yang menjadi saksi (testimoni) bahawa ada kekuatan yang luar biasa ketika Penataan Juzuk Diri dilakukan (amalkan) secara tepat dan istiqamah.
Ketika anda sakit, walaupun ada berbagai tumbuhan ubat dan pelbagai penawar, tidaklah anda serta merta mengambil tumbuhan tersebut tanpa mengambil kira akan dos dan formula yang tepat. Dengan kata lain, anda harus mempunyai ilmu pengetahuan yang tepat. Di sinilah fungsinya Juzuk Diri sebagai formula/sukatan/dos ubat yang tepat bagi perkembangan potensi positif diri anda apatah lagi Al Quran telah disebutkan oleh Allah SWT sebagai SYIFA’. Juzuk Diri setiap orang mengikut konsep kami adalah dos yang paling tepat (tanpa kesan negatif)

 
APA MANFAAT DARI JUZUK DIRI INI?
KESIHATAN DIRI SENDIRI
 • Meningkatkan kekuatan fizikal dan stamina
 • Tidak mudah sakit dan letih sepanjang hidup
 • Penyembuhan diri sendiri secara bertahap
 • Melancarkan peredaran darah
 • Menguatkan oragn Zhang Fu (Hati, limpa, jantung, ginjal, paru-paru, usus kecil, usus besar, perut, selaput jantung dan lain-lain)
 • Menstabilkan tekanan darah dan gula dalam darah
 • Memperkasakan Aura Tubuh
 • Menguatkan ingatan
 • Mencegah dari berlakunya Alzheimer (lupa)
MENGENAL DIRI SENDIRI
 • Dapat mengetahui kebaikan dan keburukan diri untuk memudahkan muhasabah
 • Mengenal potensidiri yang belum di kenal pasti
 • Menyerlahkan kebolehan diri yang tidak pernah diketahuai dari masa kesemasa
 • Meningkatan kualiti hidup atau ghairah hidup
 • Mencapai titik ketenangan yang berpanjangan
 • Menyahkan keluar nafsuAmmaratubissuu'
 • Dapat mengawal emosi
 • Benteng diri dari segala bentuk kejahatan zahir mahupun ghaib
 • Menghampirkan diri (Taqarrub) kepada Allah S.W.T
 • Doa dan hajat insyaAllah akan mudah di makbulkan Allah.
INSYAALLAH dengan adanya amalan juzuk diri ini akan memberikan kesan positif kepada diri anda dan juga kehidupan anda akan lebih baik dari masa kesemasa.

 
SIAPA YANG AKAN MENGANALISIS JUZUK DIRI ANDA?
Ustaz Hj. Shahrin Abd. Rahman Al Temangani adalah FOUNDER/ PENGASAS Pusat Rawatan Islam Qalbun Salim di Taman Sabariah, Kota Bharu, Kelantan. Kepakarannya dalam Ilmu-Ilmu Rawatan Islam, Kerohaniah, Ilmu Kerezekian, Aura Diri, Metafizik Islami adalah berdasarkan Ruqyah Syar’iyyah telah lama dikenali. Banyak menjalankan aktiviti penyelidikan di dalam menemukan kaedah yang terbaik dalam mendayagunakan ‘TENAGA’ yang ada dalam diri untuk keperluan kehidupan sehari serta merawat dan menyembuhkan penyakit. Dengan keizinan dari Allah SWT ,beliau telah dapat melahirkan ramai siswa-siswa Metafizik yang bertaburan di Malaysia, Indonesia, Brunei dalam menabur bakti kepada masyarakat di bidang penyembuhan Rawatan Islam.
Beliau juga banyak memberi tumpuan dalam aspek Pembangunan Frekuensi Penyembuhan, Karismatik, Aura Of Command, Pembentukan Kemahiran Keibubapaan, Stress Management, Magnetism Dalam Komunikasi, Tafakkur(Meditasi), Rileksiasi, Mengawal Emosi, Pemulihan Diri Sendiri melalui Olah Nafas, Rawatan Diri Sendiri dan Orang lain, Rawatan Jarak Dekat dan Jauh @ Occultisme, Gerakan Solat Sebagai Daya Sembuh dan lain-lain.
Beliau juga menggunakan pendekatan spiritual yang mengajak pesakit untuk sentiasa dekat dengan Allah SWT. Dengan keimanan yang cukup, maka proses kesembuhan dapat segera terlaksana. Di samping itu penggunaan ilmu-ilmu hikmah yang bersumber pada Al-Qur’an dan Hadis, yang merupakan peninggalan para Wali Allah yang jelas sanadnya (turunannya) dan bukan direka-reka, dipercayai mampu mempercepatkan proses kesembuhan samada penyakit medikal mahupun non-medikal. 
PENGALAMAN MENULIS
Pengalaman Menulis di akhbar dan majalah berikut.
 • Majalah Bicara, Majalah Variasi, Majalah Variasari, Majalah Umph
 • Akhbar Sinar Harian, Majalah Feminin, Akhbar Buletin Rakyat
 • Majalah MASTIKA
PENGALAMAN DAN PENCAPAIAN
 • Mengadakan Kursus Kekuatan Minda Berdasarkan Kaedah Bioenergiologi kepada 10 Pengarah dari Jabatan Undang-undang Putrajaya.
 • Artikel tentang Bioenergiologi Dalam Pendidikan Anak-anak dalam Utusan Malaysia
 • Bapa Contoh dalam Utusan Malaysia tahun 2003.
 • Kaedah Tafakur dalam Berita Harian tahun 2004.
 • Tafakur Untuk Pelajar dalam Majalah Fokus tahun 2004.
 • Frigid Bagi Kaum Wanita dalam Majalah i tahun 2004.
 • Personaliti Lelaki dalam Majalah Mingguan Wanita tahun 2004.
 • Menjadi Artis radio RTM dalam Program Dinamik tajaan JAKIM dalam membincangkan perihal Kerasukan, Stress, Emosi dan Gangguannya, Sihir, Akhlak dan lain-lain
 • Menjadi Artis radio RTM dalam Program Al Falah tajaan JAKIM.
 • Mengadakan kursus kepada pelbagai sektor samada kerajaan, swasta atau individu.
PENGIKTIRAFAN SERTA KELULUSAN
Visiting Prof. Int. Uni. For A.Med (OIU), PhD in Alternative Medicine (OIU), Gold Ox Award, The Famous Doctor Of The World, Grand Award of International Natural Medicine (China); Yellow Emperor Award (OIU), Physician of Year 2001 (OIU), Synergy Healing Science (India), Natural & Divine Healing YBSD,Grand Master of Metaphysic Guide, Grand Master of Nur Alif Tafakur, Grand Master of Kawasajati, Grand Master Of Ilahiah Frequency, Grand Master Of Ismul ‘Adzom, Grand Master Of Silahul Mukmin (Indonesia), Master Energy Healer (USA), Master Reiki & Seichim (Aust), Dip. Acupuncture (Malaysia), Adv. Cosmetic Acupuncture (Indonesia), Adv. Cosmetic Acupuncture (Beijing), Clinical Study in Cosmetic Acupuncture (Beijing), Adv. Cupping (Beijing), Adv. Moxabustion (Beijing), Adv. in Auricular (Beijing). Beliau turut berguru dengan ramai guru-guru Pondok dan Mengambil Ilmu dari ramai Alim Ulama secara PENGAJIAN TALAQQI dari dalam dan Luar Negara.

 
APA KATA MEREKA YANG SUDAH AMALKAN JUZUK DIRI?

Penafian : Testimoni ini adalah daripada peserta yang mendapatkan juzuk diri ini. Namun keberkesanannya adalah berbeza untuk setiap individu
Penafian : Testimoni ini adalah daripada peserta yang mendapatkan juzuk diri ini. Namun keberkesanannya adalah berbeza untuk setiap individu


Penafian : Testimoni ini adalah daripada peserta yang mendapatkan juzuk diri ini. Namun keberkesanannya adalah berbeza untuk setiap individu


Penafian : Testimoni ini adalah daripada peserta yang mendapatkan juzuk diri ini. Namun keberkesanannya adalah berbeza untuk setiap individu


Penafian : Testimoni ini adalah daripada peserta yang mendapatkan juzuk diri ini. Namun keberkesanannya adalah berbeza untuk setiap individu


Penafian : Testimoni ini adalah daripada peserta yang mendapatkan juzuk diri ini. Namun keberkesanannya adalah berbeza untuk setiap individuPenafian : Testimoni ini adalah daripada peserta yang mendapatkan juzuk diri ini. Namun keberkesanannya adalah berbeza untuk setiap individuPenafian : Testimoni ini adalah daripada peserta yang mendapatkan juzuk diri ini. Namun keberkesanannya adalah berbeza untuk setiap individu


Penafian : Testimoni ini adalah daripada peserta yang mendapatkan juzuk diri ini. Namun keberkesanannya adalah berbeza untuk setiap individu


 
MEREKA DAH BERJAYA MENYELESAIKAN MASALAH MEREKA DENGAN JUZUK DIRI, ANDA BILA LAGI? DAPATKAN SEGERA CUMA SEKALI SEUMUR HIDUP SAHAJA, ANDA PASTI TIDAK AKAN KECEWA DENGAN KEPUTUSAN AMALAN JUZUK DIRI ANDA...

 
BERAPA PELABURAN YANG PERLU DIKELUARKAN?
RM500 sahaja
RM250 sahaja

Pelaburan ini cuma sekali seumur hidup…sebelum usia makin lanjut, serlahkan potensi diri anda dengan JUZUK DIRI sendiri
BERMINAT UNTUK DAPATKAN JUZUK DIRI ANDA?

SILA  WHATAPPS :
JD KE 0192551090
JD KE 0169814796


LAPORAN JUZUK DIRI DIPROSES DALAM TEMPOH 3-8 MINGGU SELEPAS PENDAFTARAN. ATAU MUNGKIN LEBIH. BERGANTUNG KEPADA MASA USTAZ.

LAPORAN JUZUK DIRI AKAN DIHANTAR KE EMAIL ANDA.

Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

BUTIRAN PEMBELIAN

Produk Kuantiti Harga (RM)
JUZUK DIRI
JUMLAH

Kupon Diskaun

Masukkan kod kupon di bawah (jika ada) dan tuntut!

Jumlah Keseluruhan Sebelum Penggenapan
Pelarasan Penggenapan
JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Perkhidmatan Peniaga (RM)

BUTIRAN PELANGGAN

Log Masuk atau
Contoh seperti berikut: Bapa: AHMAD BIN ALI Ibu: RAMLAH BINTI AHMAD DAUD
- Contoh: Anak ke-3 dari 4 adik beradik - Kedudukan adik beradik seibu dan/atau sebapa
Contoh: 23/1/1988

BUTIRAN PEMBAYARAN


PENGESAHAN